Новости

Во Комората на мал бизнис на 25 јули 2017 се одржа иницијален состанок на групацијата Мали Хидроцентрали Западен Балкан. Претседателот на Комората на мал бизнис Г-н Слободан Софески информираше дека новата групација ќе ја поддржи групата на металопреработувачи (во однос на...

Стопанската Комора на Мал Бизнис во координација со Амбасадата на Република Црна Гора во Македонија, Министерството за Економија на Црна Гора и Унија Послодавца Црне Горе организира деловна делегација во Црна Гора од 21-23 Септември 2017 год.

Агенда на делегацијата...

Согласно Акционата Програма за енергетска ефикасност 2017-2018 на ЕУРЕМ МК за Владата на РМ, препораките на ЕУ директивата за енергетска ефикасност - Directive 2012/27/EU http://eur-lex.europa.eu/...

Во Министерството за животна средина и просторно планирање на 14 Август 2017 г. со Заменик Министерот - М-р Јани Макрадули оствари работем состанок делагација на Стопанската Комора на Мал Бизнис предводена од Г-н Бране Стафановски - координатор на групацијата Мали...

Во кабинетот на градоначалникот на Општина Куманово , Г-н Зоран Дамјановски на 18 Јуни 2017 гостуваше делегација на Комората на мал бизнис каде се разговараше за можностите за соработка во областа на енергетската ефикасност, заштедата на енергијата и намалувањето на...

Во насока на реализација на програмските цели на Владата на Република Македонија, а воедно и исполнување на критериумите на Европската Комисија во однос на енергетската ефикасност и обновливи извори на енергија Стопанската комора на мал бизнис на РМ во соработка со...

Согласно програмските определби Стопанската комора на мал бизнис на РМ во соработка со интернационалната групација Meta-Group www.meta-group.com им помага на регионалните јавни организации да дизајнираат, да ги подобрат и имплементираат...

На состанокот на 22 Август 2017 на претставници на комората на Мал Бизнис и ЕУРЕМ МК Здружението во Министерството за Економија оддел за Енергетика договорено е учество на претставници на Комората и ЕУРЕМ МК во работната група која од септември го подготвува Законот за...

Со цел тестирање на проектот – „Глобална Иновативна Платформа„ Стопанската комора на мал бизнис иницира пилот-проект за прототип на финансирање развој на софтвер за Cloud computing модел на апликации наменети за пазарите на Скандинавија (е-банкарство, туризам, угостителство,...