Новости

ИЧЕ Агенцијата за промоција и интернационализација на италијанските компании во странтсво при Амбасадата на Италија во Скопје организира италијанско - македонски Бизнис Форум на тема ИНВЕСТИЦИСКИ ПРОЕКТИ И МОЖНОСТИ ВО СЕКТОРИТЕ ТРАНСПОРТ, ЕНЕРГЕТИКА И ЖИВОТНА СРЕДИНА ВО...

Центарот за Финансирање на Комората на Мал Бизнис согласно програмата за Менторство и поддршка на менаџментот на малите и средни претпријатија во одредување, аплицирање и имплементирање финансиски инструменти за поддршка на реализација на профитабилни проекти, објавува

...

ПОКАНА за on-line учество на конференција (четврток 28 јуни 2018)
ФИНАНСИРАЊЕ НА ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ ВО ЦЕНТРАЛНА И ЈУГОИСТОЧНА ЕВРОПА

Организирана од Европската комисија во партнерство со бугарското Министерство за енергија и ООН Иницијативата за финансирање...

Делегација на Стопанската Комора на Мал Бизнис оствари работна посета на општина Боговиње на 17 Јули 2018 год. Делегацијата предводена од Претседателот на Комората Г-н Слободан Софески беше примена од Г-н Бесир Мифтари во име на градоначалникот на Општина Боговиње Г-н Аљбон...

ПОВИК за финансирање креативни проектни концепти по програмите:

1. Sustainable, Green & Smart (SGS)

Приоритетни проекти за финансирање се реконструкција на деловни комерцијални и индустриски објекти, резиденцијалните станбени згради и објектите на локалната...

Комората на Мал Бизнис учествува на конкурсот Support to the implementation of the RCC Triple-P Tourism in SEE: Promotion, Policy, and Pilots Grants Work Programme на Regional Cooperation Council со проектниот концепт Римските бањи и модерни SPA центри во Република Македонија...

Претставник на Комората на Мал Бизнис на 10 и 11 Август 2018 оствари посета на градовите Будва, Тиват, Подгорица каде со Претседателот на Собранието на Комората на архитекти на Црна Гора се дискутираше за организирање посета на деловна делегација на македонски компании кои се...

Сите заинтересирани македонски компании заинтересирани за воспоставување деловна соработка со компании од Чешка претставувани од Германско-Чешката Индустриска Стопанска Комора - партнерот на ЕУРЕМ МК во мрежата EUREM Consortium се повикуваат да пријават интерес за учество во...

Иновативна платформа за претворање на руралните региони и села во паметни, креирање на идентитет за привлекување инвестиции, задржување на населението и подобрување на инфраструктурата и комуникацијата со локалната самоуправа и заедниците ќе развива Стопанската Комора на Мал...