Green Deal за компаниите и заедницата

European Green Deal воспостави критериуми за поддршка на проекти за постигнување на нула зелени емисии до 2050 година, а преку IPA III и други фондови во Македонија за ко-финансирање на проекти за воведување на Енергетски Менаџмент Системи (EnMS) во големите компании и поддршка на малите и средни претпријатија за Eco сертифицирање со воведување практики и технологии за управување со енергијата и производство на енергија за сопствени потреби.

На претстојниот семинар „Green Deal за компаниите и заедницата„ , кој ќе се организира на 23 Јануари 2021 г. од 10.00 часот ќе се презентира најзначајниот критериум за Green Deal проекти - воведување на Енергетски Менаџмент Систем (EnMS) - систем за управување со енергијата.

Настанот е отворен за сите заинтересирани учесници од деловниот и јавниот сектор. Настанот ќе се реализира on-line преку Skype платформата.

Програма и пријавување на настанот на линкот >>>
http://sbch.org.mk/content/green-deal-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0...