Новости

EUREM MK учествува со презентација и претставници на конференцијата „ЗАГАДУВАЊЕТО НА ГРАДОВИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА: КОИ СЕ РЕШЕНИЈАТА?“ во организација на Македонската академија на науките и уметностите и Истражувачкиот центар за животна средина и материјали, 1-2 Ноември 2018 г....

Делегација на Комората на Мал Бизнис реализираше успешна промоција и ROADSHOW во Чешка, Австрија и Словенија 5-9 Ноември 2018. Учесници во делегацијата беа менаџери и извршни менаџери на компаниите: Алкалоид АД, ЕЛЕМ АД, Тетекс АД, Тинекс, АГ Инжинеринг, ЕКО Контрол, Вардар...

Кружната економија е одговор на сфаќањето дека постојаниот раст на економијата и потрошувачката го намалува обемот на природни ресурси, што води не само кон економски проблеми, туку и до потенцијална еколошка катастрофа. Затоа, од суштинско значење е да се елиминира концептот...

Adriatic Business Club соработува со канцеларијата на ITA (Italian Trade Agency) во организација на претстојниот тематски Италијански Бизнис Форум кој ќе се одржи на 3 Декември 2018 год. во Скопје.

Иницијативи и предлози за програмата на Форумот сите заинтересирани...

Институтот за животна средина и здравје при Универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово соработува со Стопанската Комора на Мал Бизнис од 2010 год. Програмата Sustainable, Green & Smart Regions е платформа за поголема соработка и партнерство на проекти за градење на...

ProExcellent е програма за размена на деловно искуство и воспоставена пракса на компаниите и организациите која се реализира во соработка со сертифицирани домашни и интернационални тренинг провајдери , консултанти и ментори. Програмата се реализира со менторски интерни обуки...

Организаторот - Стопанската Комора на Мал Бизнис на Македонија и Здружението на енергетски менаџери „ЕУРЕМ МК“ Ве повикуваат да присуствувате на претстојниот семинар за Управување со проекти на одржливи системи , која ќе се организира на 15 Декември 2018 г.

Приоритетни...