Развој на нови пазари - THE NEXT GENERATION LEADERS

THE NEXT GENERATION LEADERS
New roles in a complex environment for internationally minded enterprices

Комората на мал бизнис, нуди поддршка на извозни активности и интернационализација со поттикнување на иновативен пристап на идно делување на бизнис ентитетите, обезбедување на know-how, информации и понуда на соодветна практика за настап на македонските компании на надворешен пазар, особено преку извозно-ориентирана политика.
promo video >>> https://youtu.be/cFF8FiiS4pU

-----------------------------------------------------------------------------------------

- BEYOND 4.0 - Меѓународна платформа за дигитална технологија и иновации, 29 Септември -1 Октомври 2022, Солун, Грција

Ве повикуваме за пријавување учество на BEYOND 4.0- дигитална технологија и иновации на иницијатива на SMART DIGITALIZATION CLUSTER во соработка со Германско-Грчката Индустриска Стопанска Комора (Deutch-Griechische Industri und Handelskammer). Целта на делегација е остварување конкретни деловни контакти и договори за деловна соработка со регионалниот дигитален екосистем за конкретни предлог проекти, start-up иницијативи и бизнис концепти.

BEYOND 4.0 https://be4ond-expo.gr

MATCHMATING EVENT– Promoting Business & Technology Partnerships in South-East Europe

Matchmaking event, B2B состаноци и вмрежување ќе се реализираат во рамките на Технолошкиот форум 2021 како дел од програмата на BEYOND 4.0 . Настанот е во организација на PRAXI мрежата, координатор на Enterprise Europe Network - Hellas. https://technologyforum2020.b2match.io/

Ве молиме да го пријавите Вашето учество до 31 Август 2022 г. со пополнување на формуларот, даден во повикот на линкот >>>

http://www.sbch.org.mk/povici/beyond-40-%D0%BC%D0%B5%D1%93%D1%83%D0%BD%D...

------------------------------------------------------------------------------------------------

Go Global Awards поддржани од International Trade Council

Комората и ITC (International Trade Council) работат со членовите за да им помогнат да отворат нови пазари, да ги разберат и да се прилагодат на техничките бариери во трговијата, да генерираат нова продажби и да обезбедуваат пристап до нови платформи за едукација и вмрежување.

Ги повикуваме компаниите и организациите да аплицираат во една од категориите на годишните Go Global Awards 2022 https://goglobalawards.org/ кои оваа година International Trade Council ги организира во соработка со Estonian Bussiness and Innovation Agency https://www.eas.ee/ Финалниот настан ќе се реализира во Талин, Естониа од 19-21 Октомври 2022 год.

Пријавувањето е бесплатно и се реализира on-line заклучно со 15 Септември 2022 год.

Во глобалната конкуренција , добитник на награда CEO of the Year во 2021 год, беше компанијата Даути Комерц https://goglobalawards.org/2021-winners/

Deadline for all entries: Thursday, 15th of September 2022
Virtual Judging / Pitch Sessions: Monday, 19th – Tuesday, 27th September 2022
Shortlisted Entries Announcement: Friday, 29th of September
Live Judging Days: Wednesday, 19th of October 2022 & Thursday, 20th of October 2022 (taking place in Tallinn, Estonia)
Final Awards Announcement: Friday, 21st of October 2022

------------------------------------------------------------------------------------------

- B2B ДЕЛОВЕН БИЗНИС ФОРУМ-КОНФЕРЕНЦИЈА, Алмати, Казахстан 5-6 Септември 2022

Амбасадата на РСМ во Казахстан во соработка со Matrona Cons, со поддршка на Комората на мал бизнис со задоволство Ве известуват дека во
септември се организира B2B деловен бизнис форум-конференција на која ќе имаат можност да учествуваат македонските компании заинтересирани за соработка и извоз на нивните производи/услуги во Република Казахстан.

Перспективните индустриски сектори на Казахстан се:

Земјоделскиот сектор
Лекови и фармацевтски производи
Производство на електрична енергија
Инфраструктура
Франшизинг
Нафта и гас

На настанот ќе земат учество голем број приватни компании од повеќе индустрии од Казахстан заинтересирани за B2B средби со македонските компании, меѓу кои се: Lancaster Group; Bi Group; Bacchus ; Kazbeef ; NCOC - North caspian operating company ; KAZENERGY ; Quantum Stem School; IP Plodorodije Abdulvahid, Taraz Kasakhstan -Agrobiznis ; Kusto Agro group..и уште многу повеќе кои се во тек на регистрација.

Ве молиме да го пријавите навремено Вашето учество со испраќање на пополнет формулар за пријавување на info@sbch.org.mk до 15 Август 2022 г. поради административни процедури.
Формуларот за пријавување е даден на линкот >>> http://sbch.org.mk/sites/default/files/Formular%20za%20prijavuvanje%20uc...

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Ги поддржуваме сите иницијативи "out of the box" , одговорни кон локалната заедница и со глобален импакт за одржлив развој. За поддршка може да се пријават претпријатија од сите сектори, мали и средни претпријатија кои се Premium членки на Комората на Мал Бизнис. Пристапница за нови членки на Комората на линк >>> http://www.sbch.org.mk/sites/default/files/pristapnica_1.doc

Think globally, act locally

КОМОРА ЗА БИЗНИС И ПРЕТПРИЕМНИШТВО - мрежа за деловен успех
Business and Entrepreneurship Chamber - business success networking

Програми за поддршка >>> http://www.sbch.org.mk/programi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%...

Програмите на Комората на Мал Бизнис овозможуваат поддршка на членките за економски развој, иновативност, конкурентност, брендирање и нивна промоција на нови деловни пазари.

Стопанска комора на мал бизнис
бул.Јане Сандански 113

1000 Скопје
тел. (02) 244 8077, 070 223 686
info@sbch.org.mk
www.sbch.org.mk