Новости

Претставници на Комората на Мал Бизнис на 6 и 7 Февруари 2024 во Хотел Будимпешта во Софија учествуваа на третиот проектен состанок на проектот Green MICRED Pathways.

Комората н Мал Бизнис е партнер во проектот Green MICRED Pathways Project на Erasmus + програмата кој...

GREEN SKILLS HUB, повикува учесници од вашата компанија на претстојниот семинар "Вентилација и климатизација - Оптимизација и мерки за енергетска ефикасност кај HVAC системи" , кој ќе се реализира на 2 март 2024 година во Скопје.

Пријавување и повеќе информации на...

Група од членови на Македонската мрежа на енергетски задруги од 4 до 7 Март 2024 учествуваат на студиска посета во Фрајбург , Германија.

Посетата е организирана во рамки на проектот „Nostra Nova Domus“ реализиран од Solare Zukunft организацијата од Фрајбург и...

Комората на Мал Бизнис ги повикува членките за учество на вебинарот „GPT Бизнис Модели„ во петок 15 март 2024 год од 17.00 часот.

Г-н Martin Denz - Managing Partner на SDTC Solutions ќе презентира AI технички решенија за мали и средни бизниси кои можат да се...

Претставници на Комората на мал бизнис кои учествуваа во работните групи на Министерство за Економија за изработка на Roadmap towards Circular Economy of Macedonia беа присутни на промоцијата на програмата на 26 Мaрт 2024 година во Хотел Мериот, Скопје.

На промоцијата...

Комората на Мал Бизнис е членка на Македонската мрежа на енергетски заедници и експертите - енергетски менаџери од EUREM Alumni MK при Комората се активни учесници на проектот “Ностра Нова Домус – поддршка за енергетски заедници” и техничка поддршка на енергетските задруги во...

EUREM ОБУКА 2024

Декарбонизација 2.0 се однесува на воспоставување нови технички и технолошки решенија во производството за намалување на јаглеродниот отпечаток на компаниите и нивните подружници.

Со декарбонизација 2.0 се постигнува намалување и управување на...

Eco-En Code Academy развива микро-акредитивни програми на курсеви за континуирана надградба на зелените вештини за:

- ESG-верификатор,
- ESG тренер и
- известувач за одржливост на ESRS
- известувач за одржливост на IFRS

и нивната понатамошна...

Повикуваме претставници на малите и средни компании да учествуваат на настанот „Зелено и одржливо финансирање„ / „Green and sustainable finance„ на 15 Мај 2024 г. (среда) https://www.sbch.org.mk/content/...