Новости

Во Комората на мал бизнис на 25 јули 2017 се одржа иницијален состанок на групацијата Мали Хидроцентрали Западен Балкан. Претседателот на Комората на мал бизнис Г-н Слободан Софески информираше дека новата групација ќе ја поддржи групата на металопреработувачи (во однос на...

Согласно Акционата Програма за енергетска ефикасност 2017-2018 на ЕУРЕМ МК за Владата на РМ, препораките на ЕУ директивата за енергетска ефикасност - Directive 2012/27/EU http://eur-lex.europa.eu/...

Во Министерството за животна средина и просторно планирање на 14 Август 2017 г. со Заменик Министерот - М-р Јани Макрадули оствари работем состанок делагација на Стопанската Комора на Мал Бизнис предводена од Г-н Бране Стафановски - координатор на групацијата Мали...

Во кабинетот на градоначалникот на Општина Куманово , Г-н Зоран Дамјановски на 18 Јуни 2017 гостуваше делегација на Комората на мал бизнис каде се разговараше за можностите за соработка во областа на енергетската ефикасност, заштедата на енергијата и намалувањето на...

Во насока на реализација на програмските цели на Владата на Република Македонија, а воедно и исполнување на критериумите на Европската Комисија во однос на енергетската ефикасност и обновливи извори на енергија Стопанската комора на мал бизнис на РМ во соработка со...

Согласно програмските определби Стопанската комора на мал бизнис на РМ во соработка со интернационалната групација Meta-Group www.meta-group.com им помага на регионалните јавни организации да дизајнираат, да ги подобрат и имплементираат...

На состанокот на 22 Август 2017 на претставници на комората на Мал Бизнис и ЕУРЕМ МК Здружението во Министерството за Економија оддел за Енергетика договорено е учество на претставници на Комората и ЕУРЕМ МК во работната група која од септември го подготвува Законот за...

Со цел тестирање на проектот – „Глобална Иновативна Платформа„ Стопанската комора на мал бизнис иницира пилот-проект за прототип на финансирање развој на софтвер за Cloud computing модел на апликации наменети за пазарите на Скандинавија (е-банкарство, туризам, угостителство,...

Стопанската Комора на Мал Бизнис во координација со Амбасадата на Република Црна Гора во Македонија, Министерството за Економија на Црна Гора и Унија Послодавца Црне Горе организира деловна делегација во Црна Гора од 21-23 Септември 2017 год.

Агенда на делегацијата...