Eco-En Cert и токенизација на зелени проекти - кофинансирање по повик за дигитална трансформација и иновација

Eco-En Cert е систем за оценување на зелени општествено одговорни набавки, производи, услуги, проекти и деловни практики за заштеда на енергија, екологија и одржливост.

Eco-En Cert Проценител, согласно дизајнирани критериуми верификува зелени општествено одговорни проекти и деловни практики во вашата компанија и предлага проекти за подобрување на одржливоста на вашето деловно работење, фокусирајќи се на развој на зелени социјално одговорни производи и услуги.

Eco-En Cert сертификација
http://www.sbch.org.mk/platformi/eco-en-cert

Цената за Eco-En Cert сертификација изнесува:
- 600 ЕУР за мали и средни претпријатија
- 1.000 ЕУР за големи претпријатија
Цената е дадена без пресметан ДДВ.

Попусти и субвенции:

35% попуст - Standard членки на Комората на мал бизнис (мали и средни претпријатија) со уплатена годишна чланарина
70% попуст - Premium членки на Комората на мал бизнис (големи претпријатија) со уплатена годишна чланарина

Во цената за Eco-En Cert сертификација е вклучен ангажман за изработка на апликација за тековниот повик на за кофинансирани грантови: "Со дигитална трансформација до иновација" објавен од Фондот за иновации и технолошки развој со рок на аплицирање 20 март 2023 год. Апликацијата се изработува согласно потенцијалните проекти за дигитализација забележани во верификацискиот извештај за Eco-En Cert сертификација и токенизација на маркетинг системот на компанијата за поддршка на продажбата.

Повик на ФИТР на линк >>>
https://fitr.mk/digitalna-transformacija/

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DIGITAL GREEN MARKETING
семинар за crowd-funding инвестициска платформа на CarbCoin и токенизација на деловните маркетинг процеси во компаниите на 6 Февруари 2023 во Бања Ждрело, Србија.

Повеќе информации на тел. 075 282 348 на >>> http://www.sbch.org.mk/novosti/digital-green-marketing-greenitynet
Пријава на линк >>> http://www.sbch.org.mk/sites/default/files/Prijava%20-Seminar%20Finpact%...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

КОМОРА ЗА БИЗНИС И ПРЕТПРИЕМНИШТВО - мрежа за деловен успех
Business and Entrepreneurship Chamber - business success networking

Стопанска комора на мал бизнис
бул.Јане Сандански 113
1000 Скопје

тел. (02) 244 8077, 070 223 686
info@sbch.org.mk
www.sbch.org.mk